Memorandului, nr. 64, apt. 1/A
Timişoara, jud. Timiş

Ce nu știați despre noi














Vocile Banatului | Reabilitarea cladirilor istorice bate pasul pe loc la Timisoara

Am vorbit la Vocile Banatului despre reabilitarea clădirilor istorice din Timişoara. Pentru că, iată, avem un patrimoniu bogat, dar din păcate şi foarte multe imobile istorice într-o stare deplorabilă, iar refacerea lor a bătut pasul pe loc, până acum, din diverse motive. Am încercat să aflăm ce se poate face pentru a schimba faţa acestor clădiri şi implicit faţa oraşului, cum au procedat alţii şi în ce stadiu suntem noi – am discutat cu un specialist în domeniu, un specialist atestat de Ministerul Culturii – Marius Dan Pascariu, Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, şi cu viceprimarul Dan Diaconu.

( Vezi articolul… )


SOS patrimoniul Timişoarei! Clădirea în care locuiţi este istorică şi degradată? Atunci, haideţi să vedeţi ce aveţi de făcut!

Joi 20 iulie, de la ora 17.00, Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei va organiza Atelierul de informare despre reabilitarea clădirilor istorice “Principalele cauze de degradare ale unei clădiri istorice”.
Evenimentul va fi prezentat de ing. Marius Dan Pascariu, specialist atestat de Ministerul Culturii. Atelierul va avea loc în Casa cu Ax de Fier din Piaţa I.C. Bratianu nr. 1, peste drum de Tribunalul Timiş.
„Îi aşteptăm pe toţi cei care sunt interesaţi de salvarea patrimoniului cultural construit al Timişoarei”, îndeamnă Ilie Sârbu, reprezentantul asociaţiei, luni 17 iulie.

( Vezi articolul… )


Când ne plimbăm prin Timişoara, o privire aruncată în sus, poate face diferenţa dintre lumea asta şi cea de dincolo?

Timişorenii care locuiesc în cele 14.000 de clădiri istorice degradate în cele șase cartiere Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf au fost convocaţi la un nou atelierul de informare intitulat „Reabilitarea Clădirilor Istorice”, joi 22 iunie, seara, la Casa cu “Ax de Fier”.

( Vezi articolul… )


Un specialist, atestat de Ministerul Culturii, avertizează asupra problemei depopulării centrului Timișoarei

Atelierul de informare de la „Casa cu Ax de fier” – petrecut ieri, de la ora 17.00, în clădirea Brătianu din Piaţa I.C. Brătianu Nr.1 de lângă Biserica Lutherană a Timişoarei, a captat atenţia a circa 20 de persoane, din nefericire puţini preocupaţi de o problemă atât de actuală şi de spinoasă.

( Vezi articolul… )


TM2021! Timișorenii care locuiesc în cele 14.000 de clădiri istorice sunt obligați să și le renoveze!

Timișorenii care locuiesc în cele 14.000 de clădiri istorice aflate în cele șase cartiere Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf sunt obligați să și le renoveze, în următoarea perioadă, dat fiind că în 2021 Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.
Edilul Nicolae Robu a declarat luni, 19 iunie, seara, cu prilejul lansării Programului StartUP 2017 -2018 a TM2021 că în aceste construcții istorice unele foarte degradate locuiesc persoane fizice și, prin urmare, sunt proprietăți private, de aceea trebuie să și le reabiliteze proprietarii. Primăria nu va repara din banii tuturor locuințele unora.

( Vezi articolul… )


SOS Timișoara celor 14.000 de clădiri istorice!

În Timișoara există un formidabil patrimoniu de monumente istorice de o valoare extraordinară, cu peste 14.000 de clădiri în cele șase cartiere vechi: Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf.

( Vezi articolul… )


O nouă deschidere pentru părinţii copiilor cu dizabilităţi din Timişoara

Părinţii copiilor cu dizabilităţi au posibilitatea să primească îndrumare şi consiliere, în Timişoara existând ONG-ul „3 Compas” care se adresează acestor persoane.
O primă întâlnire organizată de reprezentanţii acestei asociaţii va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, începând cu ora 11, la clubul pentru copii Castelino, Piaţa Plevnei nr. 4

( Vezi articolul… )


Inginerul Marius Pascariu, specialist în reabilitarea monumentelor istorice, NEBĂGAT în seamă de Primăria Timişoara

Timişoara este nepregătită, cel puţin momentan, pentru momentul 2021. În acelaşi timp, unii oameni cu expertiză, care au pus umărul şi pentru Sibiu în 2007, nu sunt luaţi în considerare. Este cazul şi inginerului Marius Dan Pascariu, care ieri a fost invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, pentru a discuta despre situaţia actuală a urbei de pe Bega.

( Vezi articolul… )


Proprietarii de cladiri istorice din Timisoara primesc ajutor de la specialisti

Începând din 27 martie, specialiștii din cadrul asociației se pun la dispoziția timișorenilor două zile pe săptămână. Biroul de Relații cu Publicul va funcționa pe strada Memorandumului nr. 64, luni și marți, între orele 11-13. Acolo, proprietarii de clădiri istorice vor primi ajutor în relația cu administrația locală și alte instituții ale statului.

( Vezi articolul… )


„Proiectul de la Poștarât nu mai poate fi implementat”, spune supervizorul lucrărilor de decontaminare

Proiectul de decontaminare a solului din Poștarât nu mai poate fi implementat deși autoritatile locale turdene l-au scos din nou la licitatie in 14 martie, spune ing. Dan Marius Pascariu, șeful echipei de asistentă tehnică pentru supevizare proiectului. „Este puțin probabil să se încadreze în termenul prevăzut până la sfârșitul anului”, precizeaza Marius Pascariu.
Lucrările de supervizare, un contract în valoare de 227.9975 lei au fost câștigate prin licitație de firma Adam’s Construct din Timișoara în mai 2013. Firma timișoreană este specializată în consultanță în construcții, asigură nanagementul de proiect și supervizarea de lucrări. Are în portofoliu lucrări de infrastructură publică dar și contracte pentru companii private precum Elba sau Sabiko.

( Vezi articolul… )